Close
Comunicat conform OUG 109/2011
15 January 2013
Compania Nationala "Imprimeria Nationala" S.A. a finalizat procedura de implementare a managementului privat, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.
Noul Consiliu de Administratie are in componenta sa doua persoane din Ministerul Finantelor Publice si trei persoane din mediul privat, dupa cum urmeaza: Dumitru-Laurentiu Andrei (presedinte), Simona-Teodora Forsea (membru), Alin Chitu (membru), Valentin Vagaon (membru) si Vicentiu-Octavian Zorzolan (membru). Administratorii selectati au un mandat de 4 ani.
Noul director general, in persoana domnului Vicentiu Zorzolan, a fost selectat in urma unei proceduri transparente decise de Adunarea Generala a Actionarilor, mandatata in acest scop de Ministrul Finantelor Publice.
Au fost derulate proceduri de recrutare distincte, transparente, pentru administratori si directori (general si economic). Procedurile pentru desemnarea administratorilor din mediul privat si ale directorilor au fost organizate de firma KPMG Romania S.R.L., iar procedura pentru desemnarea administratorilor din randul functionarilor Ministerului Finantelor Publice a fost organizata de ATP HUMAN RESOURCES S.R.L.;
Vicentiu Zorzolan are o experienta de peste 12 ani in domeniul tipografic, iar in ultimii ani a activat si in alte domenii de business. Domnul Vicentiu Zorzolan nu a activat niciodata in sectorul public.
"Este o provocare pentru mine sa ma intorc in domeniul tipografic si sa lucrez la o companie de stat. Imprimeria Nationala a facut un salt urias in ultimii ani si sunt optimist ca impreuna cu echipa de management si oamenii din companie vom reusi sa dezvoltam ceea ce s-a realizat pana acum si sa deschidem si alte oportunitati de business", a declarat Vicentiu Zorzolan la preluarea mandatului.
In cadrul aceleiasi proceduri de selectie a fost numit si directorul economic, domnul Nicolae Tudor.
Actul normativ privind managementul privat la companiile de stat raspunde necesitatii introducerii principiilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), dar si angajamentelor asumate prin scrisoarea de intentie transmisa Fondului Monetar International, in acordul derulat in prezent de Romania.




Corina Ozon

Sef serviciul relatii publice, comunicare, documentare